Ole Witthøft

Bedste aktive højttalere – hvad skal man være opmærksom på?

Prøv at tænke tilbage til hi-fi-lydens gyldne år i 70’erne og 80’erne – og forestil dig så prototypen på et hi-fi-anlæg. Hvad ser du for dig?

Højst sandsynligt et rack med pladespiller, radio og båndoptager, som er forbundet til en anseelig forstærker – og måske oven i købet både en for- og effektforstærker. Og det hele er naturligvis koblet til et par pompøse gulvhøjttalere på størrelse med et 10-årigt barn.

I dag har digitale lydformater som FLAC og WAV i høj grad erstattet pladespiller, båndoptager og radio – selvom nogle stadig sværger til de analoge formater. Og med ankomsten af aktive højttalere er også forstærkeren ved at forsvinde ud af hi-fi-anlægget.

Men er den ekstra plads i stuen virkelig indkøbet værd? Hvad skal du være opmærksom på med hensyn til aktive højttalere? Og hvor finder du de bedste af slagsen?

Fordele ved aktive højttalere

 

Aktive højttalere – det vil sige højttalere med indbygget forstærker – har ikke bare skabt mere plads omkring hi-fi-anlægget. De aktive højttalere har også kvalitetsmæssige fordele.

For eksempel bestræber System Audio sig på at tilpasse forstærker- og højttalerelementerne til hinanden, og med de rigtige aktive højttalere får du således en mere helstøbt lydoplevelse.

 

Det skal du være opmærksom på

 

Ulempen ved en aktiv højttaler er dog, at du ikke i samme grad har mulighed for at justere de parametre, som kan have betydning for din personlige lytteoplevelse. Derfor er det heller ikke ligegyldigt, hvilke aktive højttalere du vælger, hvis du skal være sikker på god lyd.

Hos System Audio har vi da også vægtet såvel lyden som det praktiske højt i udviklingen af vores aktive højttalere. Dermed sparer du den plads, som en ekstern forstærker vil tage – uden at gå på kompromis med lyden.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om aktive højttalere.

 

Del denne side
Ole Witthøft
Ole er System Audio's grundlægger. Hans 3 store passioner er musik, teknologi og design. Ole er altid dybt begravet i nye projekter, og han færdes både i modelværkstedet, på lageret, bag computeren eller på alverdens bonede gulve.
Bedste aktive højttalere – hvad skal man være opmærksom på? | SA

Slut dig til tusindvis af musikelskere!

Få de bedste historier om lyd
Tilmeld Blog