Ole Witthøft

Trådløst musikanlæg – fordele ved aktive højttalere

Hos System Audio kan du opleve et spændende udvalg af aktive trådløse højttalere af højeste kvalitet.

Men hvad er en aktiv højttaler? Og hvorfor egentlig vælge en aktiv trådløs højttaler fremfor de populære multirums-højttalere, hvor man nemt, hurtigt og hvor som helst kan afspille musik fra sin telefon? Det kan du læse mere om i dette indlæg.

 

Hvad er aktive højttalere?

Kort fortalt er en aktiv højttaler en højttaler med indbygget forstærker. Med et sæt aktive højttalere har du altså ikke behov for en ekstern forstærker, men kan i stedet koble dine højttalere direkte til en lydkilde.

Vælger du en trådløs aktiv højttaler får du endnu flere fordele ud af en allerede kompakt højttalerløsning. Med et trådløst musikanlæg slipper du nemlig for besvær med kabler, ligesom et musikanlæg uden ledninger også tager sig visuelt bedre ud.

 

Hvorfor vælge aktive højttalere som trådløst musikanlæg?

Med aktive trådløse højttalere behøver du som nævnt hverken at investere i en forstærker eller at bekymre dig om kabler. Men hvorfor så ikke bare vælge en multirumshøjttaler?

Fordi lyden i en multirumshøjttaler ikke kan måle sig med lyden i aktive højttalere. Ganske vist bliver producenterne bedre og bedre til at få stor lyd ud af multirumshøjttalere, men vi kan altså ikke komme udenom, at den kompakte fysik giver en komprimeret og flad lyd.

Selvom mange multirumshøjttalere er udstyret med to kanaler og dermed lavet til at afspille musik i stereo, vil den tætte placering af højttalerenhederne forringe stereoeffekten betydeligt. Er du typen, der styrer langt udenom dårlig lyd når du f.eks. går til koncert, er det altså ærgerligt, når lyden bliver komprimeret igennem anlægget derhjemme. Det kan godt betale sig at vælge aktive trådløse højttalere fremfor en multirumshøjttaler.

 

Se udvalget af aktive højttalere

Udforsk vores udvalg af aktive trådløse højttalere, eller kontakt os, hvis du spørgsmål.

Del denne side
Ole Witthøft
Ole er System Audio's grundlægger. Hans 3 store passioner er musik, teknologi og design. Ole er altid dybt begravet i nye projekter, og han færdes både i modelværkstedet, på lageret, bag computeren eller på alverdens bonede gulve.
Trådløst musikanlæg – fordele ved aktive højttalere | SA

Slut dig til tusindvis af musikelskere!

Få de bedste historier om lyd
Tilmeld Blog