Ole Witthøft

Salget af vinylplader er det højeste i 25 år. Derfor lyder de stadig rædsomt

Musikelskere køber vinylplader, som de ikke har gjort det i 25 år. Desværre får mange ikke tilstrækkeligt med musikalske vitaminer ud af vinylen. Årsagen er, at deres pladespiller ikke fungerer rigtigt. Det vil vi gøre noget ved under plademessen den 11. marts.

 

Hvis ord som sporingsvinkel, tonearmshøjde og mekanisk afkobling ikke lige får din hukommelse helt ned i rillen, behøver du ikke at fortvivle.

 

Du er et barn af den digitale tidsalder. Du har vænnet dig til, at din CD-spiller selv klarer den slags … og at musikken fra din telefon slet ikke kender de begreber.

 

Lydens kvalitet er op til dig

 

Pladespilleren er en teknologi fra en svunden tid, hvor man ikke rigtigt havde noget at tage sig til. Det betyder, at folk f.eks. gik op i at købe den rigtige pick-up. De læste nørdede fagmagasiner (af papir!), og eksperter udtalte sig om fordelen ved den ene slags plademåtte og den anden slags tonearm.

 

 

Og der var en god grund til nørderiet.

 

 

Der var nemlig en stor (og hørbar) forskel på hvordan en pladespiller var bygget. Der gemte sig masser af vellyd i de dybe riller, for den der orkede, at grave den frem.

 

 

Det bringer mig til dagens øreåbner: Sådan er det stadig!

 

 

Pladespilleren er stadig en mekanisk afspiller. Den kan stadig bygges og justeres på en masse måder og det er op til dig, at få det bedste ud af den.

 

 

Desværre ved de færreste, hvordan man ordner den slags, og derfor er mange af nutidens pladespillere i en sørgelig forfatning. De lyder kun halvt så godt, som de burde, og musikken springer ikke som en klar forårsbæk ud af de fine riller.

 

 

Derfor har du brug for at møde Boris.

 

Mød Boris på plademessen den 11. marts

 

Boris arbejder i den Frederiksbergske butik HiFi Forum. Du kan møde ham under plademessen (fra kl. 10.00 til 13.30), hvor han hellere end gerne vil åbenbare pladespillerens mysterier, så du får mere musik ud af rillerne derhjemme.

 

Glæd dig.

 

Se hele programmet for plademessen her.

 

Håber vi ses
Del denne side
Ole Witthøft
Ole er System Audio's grundlægger. Hans 3 store passioner er musik, teknologi og design. Ole er altid dybt begravet i nye projekter, og han færdes både i modelværkstedet, på lageret, bag computeren eller på alverdens bonede gulve.
Salget af vinylplader er det højeste i 25 år. Derfor lyder de stadig rædsomt | SA

Slut dig til tusindvis af musikelskere!

Få de bedste historier om lyd
Tilmeld Blog