Ole Witthøft

Sådan skabte vi en familie af fantastiske digitale højttalere

Hint: Vi gjorde som ingen andre. 

En SA legend silverback er skabt som ingen anden digital højttaler.

Nu skal du høre.

Teknologi har ændret vores verden og nu arbejder System Audio f.eks. med digital signal processering (en moderne måde at bearbejde højttalerens lyd), når vi skaber vores højttalere. Det er et fantastisk værktøj.

Rigtig mange smarte aktive højttalere bliver reddet af DSP, og på den måde er det en nyttig teknologi.

Men hos SA bruger vi ikke DSP til at rette fejl i højttaleren.

Vi bruger DSP til at trylle en oplevelse ud af højttaleren, som ikke før har været mulig.

Det starter sådan her:

 

Vi bygger højttaleren fra bunden

Legend-projektet begyndte med, at vi udviklede vores egne højttalerelementer.

Vi designede 3 helt nye typer af bashøjttalere.

De har ultralette membraner, 40 % længere slaglængde end almindelige bashøjttalere og er ekstremt hurtige.

De 3 bashøjttalere ligner hinanden, men er ret forskellige og sidder i SA legend 5, 40 og 60.

Vi byggede vores egen diskanthøjttaler med en videreudvikling af den akustiske DXT-linse, der dækker stuen med lyd.

Vi testede forskellige materialer til vores membraner og fandt en type, der lyder både musikalsk, detaljeret og behageligt.

Vores opskrift:

Vi skaber først en fantastisk passiv højttaler, og bagefter gør vi den digital og aktiv.

SA er det eneste mærke, der fremstiller den samme højttalermodel i en passiv og en aktiv version.

Det kan vi gøre, fordi vi arbejder med lyden fra begyndelsen.

Vi fremstiller den samme højttaler i en passiv og aktiv version. På den måde, bestemmer brugeren selv hvornår det er tid til at digitalisere lyden hjemme i stuen.

Brugeren smider ikke noget væk. Man bygger videre på det, man allerede har.

Nye standarder. Akustisk måling på den lille model: SA legend 5 silverback. Ved almindelig lydstyrke arbejder højttaleren ned til 20 Hz og dækker hele det hørbare toneområde med en usædvanlig præcision og musikalitet

Vi bruger DSP til at løfte højttalerens performance til nye højder

Vores DSP bruger ikke regnekraft på at redde højttaleren og gøre lyden hæderlig.

Den bruger sin regnekraft på at gøre lyden fantastisk, ved at løse udfordringer i højttaleren, man ellers ikke har kunnet gøre noget ved.

Tag nu f.eks.:

* Højttalerens temperatur. Lyden bliver komprimeret, når en højttaler er varm. Det sker i alle højttalere efter få sekunders brug, og reducerer lydens naturlighed og klarhed. Det svarer til at træde på speederen samtidigt med, du trækker i håndbremsen, når du kører bil. Vores digitale højttaler er den eneste, der kan kompensere for det. På den måde, får musikken nerve og dynamik, som aldrig før.

* Den dybe bas. Mennesker kan ikke høre dyb bas, når vi lytter til musik ved lav volumen. Det skyldes vores biologi, og selv ikke den dyreste passive højttalere kan ikke gøre noget ved det. Det kan vores digitale højttaler derimod. Nu hører du (for første gang) alle musikkens instrumenter, selv når du spiller lavt.

* Ensartet udstråling af lyden. Forskning viser igen og igen, at mennesker hører meget tydeligt, om en højttaler fylder stuen med lyd eller ikke. Alligevel skal højttalerproducenter underligt nok ikke oplyse hvor stort højttalerens “lyttevindue” er. Vi bruger digital teknologi til at styre højttalerens lyd, uden uheldige sideeffekter, og dækker på den måde stuen med lyd.

* Alder betyder intet. Sol, varme og kulde er med til at forandre højttalerens materialer over tid.  En gammel højttaler lyder derfor ikke lige så godt, som da den var ny. I vores digitale højttaler kan man kompensere for højttalerens alder, så den altid lyder, som da den var ny.

* De besværlige højttalerkabler. Et kabel fjerner information fra lyden, uanset hvor godt det er eller hvad det har kostet. Et langt kabel fjerner f.eks. mere information end et kort. Sådan er det med kabler. Det er bare ikke optimalt at bygge højttalere, uden at vide, hvilket kabel der skal bruges til dem. Det problem er løst i den digitale højtaler. Her sender vi signalet trådløst og digitalt, uden noget tab af information og uden brug af kabler.

Dagens pointe: Der er en masse fordele ved digitale højttalere.

Men for at skabe en fantastisk digital højttaler, skal man begynde med, at skabe en fantastisk passiv højttaler, som folk kan opgradere, når de vil.

Gå ud og oplev vores højttalere. Jeg tror, du bliver overrasket, når du oplever din musik påny. Det er ikke, som at få nye højttalere. Det er som, at få nye ører.

Læs om vores passive SA legend højttalere og vores digitale og aktive SA legend silverback højttalere.

 

 

Del denne side
Ole Witthøft
Ole er System Audio's grundlægger. Hans 3 store passioner er musik, teknologi og design. Ole er altid dybt begravet i nye projekter, og han færdes både i modelværkstedet, på lageret, bag computeren eller på alverdens bonede gulve.
Sådan skabte vi en fantastisk familie af digitale højttalere | SA

Slut dig til tusindvis af musikelskere!

Få de bedste historier om lyd
Tilmeld Blog