Ole Witthøft

Hvad er en subwoofer – og hvad betyder den for lydoplevelsen?

Subwooferen er jo bare den der brummende kasse, der står ovre i hjørnet og mudrer lydbilledet og sender dybe vibrationer gennem rummet, så glas og ruder klirrer. Eller hvad?

Nej, bestemt ikke. En subwoofer kan nemlig bidrage til et meget mere nuanceret lydbillede, hvis man vælger med omhu.

Men hvad er en subwoofer helt nøjagtigt? Og hvad betyder den for lydoplevelsen? System Audio guider dig.

 

Hvad er en subwoofer?

En subwoofer er en højttaler med en meget specifik arbejdsopgave: at afspille de dybe frekvenser i musikken – og intet andet. Subwooferen overlader altså afviklingen af mellemtone og diskant til de øvrige højttalere i musikanlægget.

 

Hvad betyder en subwoofer for lydoplevelsen?

Forestillingen om subwooferen som en brummende kasse er altså ikke helt forkert, men en smule forsimplet. Subwooferen er nemlig ganske rigtigt udviklet til at afspille de dybeste frekvenser – men det betyder bestemt ikke, at den nødvendigvis er med til at tvære lydbilledet ud.

En god subwoofer er nemlig med til at skabe et mere nuanceret og detaljeret lydunivers, hvor f.eks. lydeffekter og eksplosioner fra actionfilmen eller stortrommen og baslinjen i dit foretrukne musik kommer til deres fulde ret. Med en god subwoofer vil du altså få glæde af hele frekvensspektret i såvel film som musik.

En god subwoofer bidrager også til en bedre oplevelse med surroundlyd, ligesom du også vil have større mulighed for at tilpasse lyden i dit anlæg til rummets akustik.

 

Find den rette subwoofer

Hos System Audio kan du gå på opdagelse i et sortiment af subwoofere, som alle er udviklet til at få det bedste ud af lydsporet i film og musik. Læs mere om specifikationerne under de enkelte modeller, eller kontakt os, hvis du har spørgsmål til vores subwoofere.

 

Del denne side
Ole Witthøft
Ole er System Audio's grundlægger. Hans 3 store passioner er musik, teknologi og design. Ole er altid dybt begravet i nye projekter, og han færdes både i modelværkstedet, på lageret, bag computeren eller på alverdens bonede gulve.
Hvad er en subwoofer – og hvad betyder den for lydoplevelsen? | SA

Slut dig til tusindvis af musikelskere!

Få de bedste historier om lyd
Tilmeld Blog