Ole Witthøft

Højttaler med forstærker – hvad er aktive højttalere?

Er du kræsen med lyden hjemme? Men synes du samtidig, at et større setup med alle mulige apparater og kabler skader æstetikken hjemme i stuen? Så er aktive højttalere måske den rette løsning for dig.

Men hvad er aktive højttalere? Og hvilke fordele giver de dig? Det kan du blive klogere på i dette indlæg.

 

Aktive højttalere – optimal lyd uden pladsmangel

Overordnet skelner man mellem aktive og passive højttalere. Aktive højttalere er højttalere med en indbygget forstærker, som således ikke kræver en ekstern forstærker, mens passive højttalere omvendt kræver en forstærker for at kunne afvikle lyd.

Den umiddelbart største fordel ved aktive højttalere er, at du kan koble højttalerne direkte til en lydkilde – om det så er computeren, tabletten, telefonen eller tv’et. Det betyder, at du ikke behøver at investere i en ekstern forstærker og den indbyggede forstærker i den aktive højttaler kan endda optimeres til højttaleren. Kort sagt giver en aktiv højttaler dig optimal lyd uden et væld af apparater.

 

Slip for kabler med trådløse aktive højttalere

Hvis det ikke kun er lyden men også æstetikken, der har betydning for dit valg af højttalere, vil det måske kunne betale sig at vælge trådløse aktive højttalere. Med trådløse aktive højttalere undgår du nemlig ikke alene at investere i en dyr og pladskrævende forstærker – du slipper også for den uoverskuelige ormegård af kabler og ledninger mellem dit udstyr.

Et sæt aktive trådløse højttalere giver dig altså flere fordele end et klassisk hi-fi-setup – ren og stor lyd – og fordelene ved andre kompakte løsninger til musikafspilning.

 

Valg af aktive højttalere

Hos System Audio finder du altid aktive højttalere i høj kvalitet – og der er med sikkerhed også en model, der imødekommer dine behov. Har du spørgsmål om valg af aktive højttalere, er du selvfølgelig altid velkommen til at henvende dig og høre nærmere.

Del denne side
Ole Witthøft
Ole er System Audio's grundlægger. Hans 3 store passioner er musik, teknologi og design. Ole er altid dybt begravet i nye projekter, og han færdes både i modelværkstedet, på lageret, bag computeren eller på alverdens bonede gulve.
Højttaler med forstærker – hvad er aktive højttalere? | SA

Slut dig til tusindvis af musikelskere!

Få de bedste historier om lyd
Tilmeld Blog