Ole Witthøft

Det vil folk gerne vide, når vi taler om trådløs lyd

Det mest stillede spørgsmål om trådløs lyd handler om kvaliteten af selve det trådløse signal.

Rigtig mange kender Bluetooth eller Wifi og vil f.eks. gerne vide, hvor god vores teknologi er i forhold til dem.

Det korte svar er: Vi bruger WiSA.

Det er en High End løsning indenfor trådløs teknologi, der f.eks. 29 gange bedre end Bluetooth (!). WiSA er et format, der leverer High Definition lyd og er lige så robust som en fysisk forbindelse.

Teknologien leverer (med andre ord) en langt højere kvalitet end det, de fleste kender.

Tænk på WiSA som et rigtig godt kabel, men uden besværet med at have det i stuen.

Lær mere om WiSA på vores blog (engelsk).

Det gør WiSA anderledes

Inden vi bliver tekniske, vil jeg invitere dig til, at se på billedet nedenfor.

Billedet viser en analyse af brugen af et trådløst netværk.

Til venstre ser du helt almindelig Wifi. Her kæmper en masse mobiltelefoner, tablets og computere om pladsen, og brugerne må forvente en begrænset hastighed og stabilitet, når mange gør krav på det samme netværk.

Til højre i billedet ser du en rød top, der stikker op. Det er WiSA-signalet til vores trådløse højttalere.

Det betyder, at:

• WiSA arbejder udenfor det normale Wifi-område. Silverback-højttalere konkurrerer dermed ikke med husets mobiltelefoner, computere m.m. om netværkets kapacitet. WiSA er sin egen eksklusive kommunikationskanal.
• Der er (stort set) ingen anden data-trafik i det område, hvor WiSA opererer. Det betyder, at forbindelsen er lige så robust som en fysisk forbindelse med kabel, men uden besværet med at have det liggende i stuen.

Det belaster ikke dit Wifi, at bruge WiSA.

Højttalere med Silverback bruger slet ikke dit trådløse netværk, men skaber sin egen direkte forbindelse fra Stereo Hub (eller en lignende WiSA-sender) til Silverback højttalerne.

Du kan faktisk bruge trådløse Silverback højttalere, helt uden at have Wifi i dit hjem. Det skyldes, at WiSA komponenterne skaber en direkte forbindelse til hinanden, der ikke involverer Wifi.

Du kan f.eks. anvende TV, pladespiller, radio eller CD sammen med vores trådløse højttalere, helt uden at have Wifi i huset.

WiSA findes i mange mærker

Den trådløse WiSA-teknologi er en standard. Det betyder, at du kan forbinde WiSA apparater trådløst til hinanden, også selvom de ikke kommer fra samme mærke.

En fladskærm fra LG kan f.eks. forbindes til dine Silverback højttalere, fordi de begge understøtter WiSA. Det samme gælder din Xbox.

Din Primare fungerer med SA, fordi begge har WiSA. Teknologien kan forbinde højttalerne i en 7.1 hjemmebiograf, hvor lyden er perlende klar og ukomprimeret i alle 8 kanaler og uden brug af højttalerkabler. Sådan kunne vi fortsætte.

I dag understøtter 50 mærker WiSA og tallet stiger hele tiden.

Der er dermed gode grunde til at se efter WiSA-mærket og det særlige W-logo, når du kigger på lyd i topklasse kvalitet.

Her er System Audios højttalere med WiSA.

Del denne side
Ole Witthøft
Ole er System Audio's grundlægger. Hans 3 store passioner er musik, teknologi og design. Ole er altid dybt begravet i nye projekter, og han færdes både i modelværkstedet, på lageret, bag computeren eller på alverdens bonede gulve.
Det vil folk gerne vide, når vi taler om trådløs lyd | SA

Slut dig til tusindvis af musikelskere!

Få de bedste historier om lyd
Tilmeld Blog